Den recenserade versionen av appen är inte längre supporterad av utvecklaren. Den nya versionen heter VideoScribe Anywhere.

Användningsområden

Visst har väl du sett de där animerade filmerna på YouTube där en hand skickligt och snyggt ritar upp olika budskap? Nu kan du och dina elever göra liknande filmer. Det här är ett jätteroligt och annorlunda sätt att presentera på. Videoscribe finns både för platta och för dator. Jag hittade denna i julas och gjorde då en julhälsning till alla kollegor.Resultatet blir en film som du kan lägga in i din kamerarulle, eller publicera på en YouTubekanal, Dropbox eller direkt på Facebook. Det är väldigt roligt att jobba i appen, men det ska tilläggas att det tog ett litet tag innan jag kom på hur den fungerade och hur jag skulle tänka. Titta gärna på instruktionsfilmerna på Sparkols webbplats. Om man vill få bort företagets logga kan man köpa detta inuti appen.

Videoscribe får betyget fyra av mig. Det jag tyckte var lite svårt är att det inte går att ”nypa ihop” arbetsytan. Zoomen är lite svårhanterad.

Funktioner

  • Du får tillgång till en uppsättning färdiga bilder, indelade i kategorier. Välj mellan kontor, människor, djur, symboler, mat och mycket mer.
  • Du kan också använda dina egna foton, eller teckningar.
  • Lägg in text och formatera utifrån fem olika typsnitt.
  • Lägg på en berättarröst, eller välj bland den inbyggda musiken.

videoscribe

En instruktionsfilm hur appen fungerar:

Två tips:

  • Tänk på att inte lägga text för nära hörnen. Då finns det en risk att handen som ska animera fram din text inte syns helt och hållet.
  • När du är klar med filmen så ska den ”renderas”. Det betyder att appen processar och bygger ihop din film. Detta moment tar en liten stund. 10 sekunder tar ca 1 minut.

Tänk utanför appen

Kombinera gärna denna app med iMovie eller någon annan filmklippsapp. Gör alla ljudpålägg och musik där. Det tyckte jag var lättare. På så sätt kan du med fördel bygga din presentation i små sekvenser som du sedan bygger ihop i någon annan app. Du kan också använda dessa små klipp i till exempel Keynote för att göra din presentation mera levande. Den här appen passar för alla ämnen och alla typer av presentationer.

Undervisningens syfte

Sv Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur man formulerar egna åsikter och tankar i olika slags texter och medier.

Sv Eleverna ska även stimuleras till att uttrycka sig genom olika olika estetiska uttrycksformer.

Bl Undervisningen ska bidra till att till att eleverna utvecklar förståelse för hur bildbudskap utformas i olika medier.

En I den kommunikativa förmågan ingår även språklig säkerhet och att kunna använda olika strategier för att stödja kommunikationen när inte språkkunskaperna räcker till.

Förmågor som eleverna ska utveckla

Bl Kommunicera med bilder för att uttrycka ett budskap.

Bl Undersöka och presentera olika ämnesområden med bilder.

Sv En Formulera sig och kommunicera i tal och skrift.

Sv En Anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang.Ladda ner appen

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!
Tips! Köper du betalappar från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att ange orsak. Läs mer hos PappasAppar.se!

Volume Purchase Program (VPP)

Köper du appen till skola eller förskola via VPP får du ytterligare 50% rabatt på priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser från Apple. Läs mer om VPP här!

One Response to Videoscribe – Annorlunda presentationer med animerad hand

  1. Fullständigt förvirrad och frustrerad ett bra tag. Försökte förgäves hitta HUR man skriver för hand på paddan för att skriva text. Det verkade ju definitivt vara så appen skulle användas. Har nu blivit lite mer upplyst. Korkat att göra ikonen till alla bilder som en penna. Då man inte kan skriva med den… tänkte jag. Men nu fattar jag. Man BEHÖVER verkligen titta på hela instruktionsfilmen här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Twitter
Facebook
Recensenter